Location

Indgangen til Den Frie, bag Den Frie-bygningen og i tunnelen under stien

Time

5/6 - 8/6, hver dag mellem kl. 15.00 – 18.00

Genre

Performance Bulletin

Once I was a Human

af

Kristoffer Akselbo

En del af festivalen Performance Bulletin på Den Frie

Følg Kristoffer Akselbos nye, bizarre væsen, der midlertidigt har taget ophold nær Den Frie og i gaderne omkring Østerport.

Billetter: Performancen er gratis og åben for alle. Ingen booking er nødvendig.

OM PERFORMANCEN

Performanceværket Once I Was a Human undersøger afhumanisering og overlevelse i en verden, hvor den traditionelle menneskelige eksistens er blevet uholdbar. Find og følg performancekarakteren, der tager form som et menneskelignende, dyrisk væsen, der vandrer nær Den Frie og gennem tunnelsystemerne under gaderne.

Væsenet forsøger at finde måder at kommunikere med verden på, da menneskeskabte normer og sprog synes at have mistet deres betydning. Dens dyriske adfærd udtrykker en tilstand af selv-isolation og fortvivlelse i en verden, hvor håbet om at vende tilbage til en sikker og velkendt tilværelse er blevet erstattet af en konstant tilpasningstilstand.

Væsenets bevægelser gennem byen følger et repetitivt mønster – en tvangsmæssig gentagelse – i forsøget på at skabe sammenhæng og kontrol. Performancen undersøger, hvordan vi muligvis må gå fremtiden i møde ved at ændre vores måder at være til på og skabe nye former for kommunikation. Dette sker i mødet med nye udfordringer som klimakriser, samfundsmæssige sammenbrud og personlig sorg. Hvordan kan vi – både som individer og samfund – tilpasse os de irreversible forandringer, der er nødvendige for at leve i en verden, hvor alle grundlæggende menneskelige normer skal konfronteres og omformes?

______________________________________________________________________

OM KUNSTNEREN

Kristoffer Akselbo arbejder både skulpturelt og performativt i sine kunstneriske projekter. Han udtrykker sig gennem mange forskellige medier og bearbejder ofte konventionelle grænser, der er aktuelle i samfundet eller opstår i mødet mellem kunsten og dens modtagere. Nylige udstillinger inkluderer blandt andet Deep Forest Artland (DK), Inter Public (DK), Kunsthallen Kongegaarden (DK), Den Frie Udstillingsbygning (DK), Skjold Contemporary (DK), Copenhagen Contemporary (DK), Statens Museum for Kunst (DK), SAK Kunstbygning (DK), Vega Arts (DK), Kunsthal Aarhus (DK), Cabaret Voltaire (CH), IAC (SE), Musée d’Art Moderne & Palais de Tokyo (FR), Les Brasseurs (BE), OS Artcologne (DE), Brown Gallery (UK) og Flux Factory (US)

______________________________________________________________________

PERFORMANCE BULLETIN

Den Frie og Toaster præsenterer performancefestivalen Performance Bulletin, som finder sted fra den 5. til den 8. juni 2025.
Sammen med danske og internationale performancekunstnere undersøges der, hvordan situationsbestemte performanceværker kan introducere alternative måder at engagere sig i og opleve samtidskunst på. Gennem kunstneriske handlinger, der forstyrrer vores opmærksomhed og åbner sanserne, stiller programmet spørgsmålet: Hvilke former for forestillinger kan aktiveres gennem kropslige, stedsspecifikke og procesorienterede performances?

Programmet er skabt i tæt samarbejde med kunstnere, der eksperimenterer med alt fra feministiske åbninger af symboler og monumenter i byen til kollektive danseekstaser, vokale performances, fælles middage, performative udforskninger af byens infrastruktur og trafikknudepunkter samt performanceværker, der sætter tempoet ned og skærper vores følsomhed. Improvisation og bevægelse er centrale drivkræfter i programmet, som eksperimenterer med tilgængelighed og forhandlinger om brugen af det offentlige rum. Ved at fejre performancekunstens uventede, ubestemmelige og fremmedgørende impulser tester programmet publikums opmærksomhed og sociale processer gennem kunstens hændelser.

Programmet er kurateret af Iben Bach Elmstrøm i tæt samarbejde og dialog med kunstnerne samt Toasters og Den Fries kuratoriske teams.
Festivalen er generøst støttet af Ny Carlsbergfondet, Bikubenfonden, Statens Kunstfond og Roskilde Universitet.