Location

Husets Teater, sort sal

Time

23/5 2022

Genre

Salon

FAKTA, FIKTION OG KUNSTNERISK FRIHED i arbejdet med dokumentaren

Præsenteret af

Astrup & Bordorff

Astrup & Bordorff inviterer til salon i samarbejde med Bikubenfonden og Husets teater

Med afsæt i Kirsten Astrup og Maria Bordorffs aktuelle forestilling O’S HISTORIE på Husets Teater har kunstnerne inviteret to kollegaer indenfor scenekunst og film til en samtale om det at arbejde med virkelige hændelser kunstnerisk.

Salonen er en samtale om brugen af dramatik, fiktion og iscenesættende greb i det dokumentariske arbejde, og om hvor meget kunstnerisk frihed, man kan tillade sig, og stadig kalde det for dokumentar.

Astrup & Bordorffs virke som billedkunstnere ligger i krydsfeltet mellem film, performance og teater, og deres værker blander dokumentariske metoder med filmiske – ofte stærkt karikerende – virkemidler.

Selv kalder de O’S HISTORIE for en teaterdokumentar krydset med et periodedrama, og som en del af salonen vil Astrup & Bordorff vise uddrag fra forestillingen live. Skuespillerne er: ÖZLEM SAGLANMAK, ANDERS MOSSLING, ANTON HJEJLE og ISA MARIE HENNINGSEN.

Moderator:
Gudrun Marie Schmidt, Kulturjournalist på Politiken og vært på avisens daglige podcast, ’Du lytter til Politiken’.

I panelet:

Astrup & Bordorff, Kunstnerduo og aktuel med forestillingen O’S HISTORIE på Husets Teater.

Sargun Oshana, Teaterdirektør på GROB og instruktør. Aktuel med Kannibalen på Det Kongelige Teater, en forestilling baseret på virkelige hændelser.

Jesper Dalgaard, Filmdokumentarist og skaber af bl.a. den anmelderroste dokumentarfilm “Kandis For Livet”.

Skuespillere: Özlem Saglanmak, Anders Mossling, Anton Hjejle og Isa Marie Henningsen.

Tid: Mandag d. 23. maj, kl. 16.30-18.00

Sted: Husets Teater, Halmtorvet

Astrup & Bordorff har baggrund i en billedkunstnerisk praksis, som tæller en række tragikomiske og samfundsrevsende filmkabareter om velfærdsdanmark. Deres værker har været vist på blandt andet Statens Musem for Kunst, Museet for Samtidskunst, Munchmuseet og ARKEN. Sammen har de modtaget adskillige priser og hæderslegater. Teaterdokumentaren O’S HISTORIE er deres debut inden for scenekunsten.

FOTO: Karoline Lieberkind

I samarbejde med: