Sprog: Dansk

Udviklet af

Thomas Hwan, Lea Burrows og Karen Hal Hermansen

Location

Den Frie

Time

14/9 + 2/11 2023

Genre

Samtalemiddage

Sådan sætter du dine penge i skattely

af

Sir Grand Lear og Thomas Hwan

I forbindelse med udvikling af kurset; Sådan sætter du dine penge i skattely, afholder Sir Grand Lear og Thomas Hwan i efteråret 2023 to workshops på den Frie Udstillingsbygning. Formålet er, at indsamle viden om, hvordan også “helt almindelige” mennesker kan opnå den lavest mulige skatteprocent ved at udnytte gråzoner i lovgivningen til at placere deres penge i skattely. Et privilegium, der hidtil har været forbeholdt den lille del af befolkningen med størst formue.

I Danmark bliver der hvert år overført ca. 6,5 mia. kroner til skattely. Det svarer nogenlunde til 10% af vores samlede selskabsskat – eller til den årlige drift af 125 folkeskoler. 9 ud af 10 danskere fortæller stadig, at de betaler deres skat med glæde. Men når vi alligevel ikke gør større oprør over et strukturelt problem, der har så stor indflydelse på vores liv, er det så, fordi vi i virkeligheden godt forstår dem, der vælger skattely?

Som race har mennesket gennem den sidste million år sejret i evolutions-kapløbet. Blandt vores mest fremtrædende evner kan nævnes, at vi forstår at give plads til de stærke individer i flokken. Dem, som fører os over isen til de grønne jorder. Dem, som skaber et overskud til gavn for alle. Set i det lys, er skattely så et evolutionsmæssigt greb?

Der vil i forbindelse med de to workshops blive afholdt to samtalemiddage for inviterede deltagere d. 14. september og d. 26. oktober kl. 19.00. 

Hvis du har særlig viden om skatteforhold, en specifik case, der omhandler skattely eller bare er interesseret i emnet, er du velkommen til at kontakte koordinator Karen Hal Hermansen på contact@sirgrandlear.com, om en evt. plads til samtalemiddagen

Udviklet af

Thomas Hwan, Lea Burrows og Karen Hal Hermansen

Sprog: Dansk