Location

IDA, Kalvebod Brygge

Time

4/5 2023, kl. 10.30-17.15

Genre

Symposium

The Digital Divide

Præsenteret med

Art Hub Copenhagen

Attention, Algorithms and Social Justice

Hvad er de etiske, sociale, politiske og miljømæssige konsekvenser af vores udbredte brug af algoritmer? Hvad er sammenhængen mellem produktionen af algoritmer og social (u)retfærdighed?

For at udforske disse spørgsmål arrangerer Art Hub Copenhagen et symposium i samarbejde med IDA og TOASTER i forbindelse med projektet “Attention, Algorithms and Social Justice”.

OM THE DIVIDE DIVIDE: Attention, Algorithms and Social Justice

Da skærmbaserede, netværksforbundne digitale teknologier tilsyneladende er en forudsætning for at deltage i nutidig hverdag, er algoritmer blevet stærkt agentiske semi-tilstedeværelser, der masserer vores psyke, subjektiviteter og sociale systemer.

Dette symposium i tre dele, trækker algoritmerne frem i lyset og betragter deres produktion og brug som politiske handlinger, hvilket rejser spørgsmål om infrastrukturel neutralitet og fremhæver programmeret skævhed og deraf følgende social uretfærdighed.

Gennem analyser og kunstneriske dramatiseringer af algoritmisk logik spørger symposiet, hvordan vi kan tage opmærksomheden tilbage og selv blive anderledes opmærksomme: Hvordan beskytter og udvikler vi vores evne til at forestille os en fremtid og arbejde hen imod den, ved at skabe rum til at tænke og gøre – til at agere og ikke kun reagere? Hvordan kan kunstnere og kunstnerisk tænkning bidrage? Hvordan decentrerer man algoritmer?

Symposiet sigter mod at udforske disse spørgsmål gennem et program organiseret i tre sektioner: “Breaking Open the Black Box”, “We Click Alone” og “CyberPower and Counterpower”.

Se programmet for symposiet

Sprog: Symposiet vil foregå på engelsk

 

TILMELDING

Du kan enten deltage fysisk eller se en livestream af symposiet.

Det er gratis at deltage, men det er obligatorisk at tilmelde sig. Sidste frist for tilmelding er den 27. april.

For at tilmelde dig skal du først oprette en gratis brugerprofil hos IDA.

Opret din gratis profil her. (Du kan afmelde denne profil når som helst efter symposiet.)

Tilmeld dig her for at deltage i den fysiske begivenhed.

Tilmeld dig her for at få adgang til livestreamen af symposiet.

Hvis du støder på problemer med at oprette din gratis profil, eller med tilmelding til arrangementet, bedes du kontakte Tina Ryoon Andersen på tra@ida.dk.

TILMELD
Støttet af