Location

Det Kongelige Danske Kunstakademi & Husets Teater

Time

7/3 & 8/3 2024

Genre

Workshop & performance

Workshop med Jäger Ooms

Oplev værket "Ambient Theatre Fury" af Jäger Ooms og få indblik i deres kunstneriske valg, udtryk og arbejdsmetoder på denne 3-timers workshop.

Ambient Theatre Fury af Jäger Ooms stiller skarpt på ubehaget i de menneskelige møder på nettet pga det fysiske fravær. Digitaliseringen skaber subjekter meget høj pseudo-aktivitet og Jäger Ooms tager skridtet fuld ud og stiller ubehaget til skue i en performance uden ægte møder eller dialog.

Workshoppen tager udgangspunkt i syv eksistentielle spørgsmål, der ikke kun udforsker Jäger Ooms’ arbejdsmetode og udtryk, men også inviterer dig til at reflektere over dine egne kreative processer:

  • Hvilke metoder bruger du i dit arbejde?
  • Hvordan kommer du på idéer til projekter?
  • Hvilken slags eksperimenter laver du i din proces?
  • Hvordan genererer du materiale?
  • Hvad inspirerer dit arbejde?
  • Hvordan beslutter du, hvilket materiale du skal bruge fra dine eksperimenter?
  • Hvilke kriterier bruger du til at udvælge dit materiale?

OM JÄGER OOMS

Anna Franziska Jäger (1996) og Nathan Ooms (1996) modtog begge deres Master i Drama fra KASK School of Arts i Gent, Belgien i 2020.

Sammen modtog de Mathilde Horlait-Dapsens prisen for Jägers afgangsprojekt Bartlebabe (2020), som blev opført sammen med Nathan Ooms, og derudover har de sammen skabt forestillingerne As a matter of fiction (2018), Some Things Last A Long Time (2019) og Ambient Theatre Fury (2022).

Jäger har desuden medvirket i flere film og har også stået på scenen i forestillinger af bl.a. Michiel Vandevelde.

Ooms har bl.a. været på udveksling på Academy for Theatre and Dance i Amsterdam, hvor han var i praktik hos koreograf Ula Sickle, og har derudover fulgt et Master program i koreografi på uddannelsen STUDIOS fra P.A.R.T.S. i Bruxelles

PRAKTISK INFO

DELTAGERE

Deltagere på workshoppen vil være en blanding af professionelle scenekunstnere inden for alle fagområder, der interesserer sig for performance, samt studerende fra henholdsvis Kunstakademiet og Teater og performancestudier på KU.

TID OG STED

  • Performances på Toaster/Husets Teater, torsdag d. 7. marts kl. 20.00
  • Workshop på Kunstakademiet, fredag d. 8. marts kl. 10.00-13.00

PRIS OG TILMELDING

60 DKK. Prisen er inkl. workshopdeltagelse og adgang til doublebill på Toaster/Husets Teater (herunder performancen med Jäger Ooms).

Tilmelding foregår via Den Danske Scenekunstskole Efter-& Videreuddannelse (DDSKS EVU)

Har du Årskort til Husets Teater er det gratis at deltage, men du skal stadig tilmelde dig via ansøgningsportalen på DDSKS EVU’s hjemmeside. Herudover bedes du sende en e-mail til Stine Marcher på stma@scenekunstskolen.dk med besked om, at du er Årskortholder.

TILMELDING