Location

Det Kongelige Danske Kunstakademi & Husets Teater

Time

14/3 & 16/3 2024

Genre

Workshop & performance

Workshop med Martin O’Brien

Oplev Martin O’Briens værk "An Ambulance to the Future De-colonize" og få indblik i hans kunstneriske valg, udtryk og arbejdsmetoder på denne 3-timers workshop.

Martin O’Brien undersøger angsten for døden i værket “An Ambulance to the Future”, som nok er det største og mest eksistentielle ubehag, vi kender til. Martin O’Brian undersøger fascinationen og rædslen ud fra en meget konkret levet erfaring som zombie med cystisk fibrose. Og freak showet har altid været en vej for alle til bedre at mestre livet.

Workshoppen tager udgangspunkt i syv eksistentielle spørgsmål, der ikke kun udforsker Martin O’Briens individuelle arbejdsmetode og udtryk, men også inviterer dig til at reflektere over dine egne kreative processer:

  • Hvilke metoder bruger du i dit arbejde?
  • Hvordan kommer du på idéer til projekter?
  • Hvilken slags eksperimenter laver du i din proces?
  • Hvordan genererer du materiale?
  • Hvad inspirerer dit arbejde?
  • Hvordan beslutter du, hvilket materiale du skal bruge fra dine eksperimenter?
  • Hvilke kriterier bruger du til at udvælge dit materiale?

OM MARTIN O’BRIAN

Martin O’Brian’s værker gør brug af lange handlinger, korte spekulative tekster, kritiske ’rants’ og performance processer, til at udforske død og det at dø, hvad det vil sige at blive født med en livsforkortende sygdom og de filosofiske implikationer der er af at leve længere end forventet.

Hans arbejde har været vist i hele Storbritannien, Europa, USA og Canada, og han er både kendt for sine solooptrædener og samarbejder med den legendariske LA-kunstner og dominatrix Sheree Rose. Hans seneste værker blev udstillet på Tate Britain i 2020 og ICA (London) i 2021. Han er vinder af Philip Leverhulme Prize for Visual and Performing Arts 2022. Derudover var han Writer-in-Residence på Whitechapel Gallery i hele 2023.

Martin O’Brien har cystisk fibrose og alt hans arbejde og forfatterskab trækker på denne erfaring. I 2018 udkom bogen ‘Survival of the Sickest: The Art of Martin O’Brien’ af Live Art Development Agency. Hans arbejde er blevet vist på BBC Radio og Sky Arts Television. Martin O’Brien er i øjeblikket universitetslektor i Live Art ved Queen Mary University of London.

PRAKTISK INFO

DELTAGERE

Deltagere på workshoppen vil være en blanding af professionelle scenekunstnere inden for alle fagområder, der interesserer sig for performance, samt studerende fra henholdsvis Kunstakademiet og Teater og performancestudier på KU.

TID OG STED

  • Performances på Toaster/Husets Teater, torsdag d. 14. marts kl. 20.00
  • Workshop på Kunstakademiet, lørdag d. 16. marts kl. 10.00-13.00

PRIS OG TILMELDING

60 DKK. Prisen er inkl. workshopdeltagelse og adgang til doublebill (herunder performancen med Martin O’Brian) på Toaster/Husets Teater.

Tilmelding foregår via Den Danske Scenekunstskole Efter-& Videreuddannelse (DDSKS EVU)

Har du Årskort til Husets Teater er det gratis at deltage, men du skal stadig tilmelde dig via ansøgningsportalen på DDSKS EVU’s hjemmeside. Herudover bedes du sende en e-mail til Stine Marcher på stma@scenekunstskolen.dk med besked om, at du er Årskortholder.

TILMELDING