Location

Det Kongelige Danske Kunstakademi & Husets Teater

Time

11 & 12. april, 2024

Genre

workshop & performance

Workshop med Samira Elagoz

Oplev værket "Seek Bromance" af Samira Elagoz på performancefestivalen Managing Discomfort og få indblik i hans kunstneriske valg, udtryk og arbejdsmetoder på denne 3-timers workshop.

Samira Elagoz dedikerede en årrække til at filme og forske i cis-mænd, da han stadig var en kvindelig kunstner. Mens hans tidligere værker udforskede cis-mænd og maskulinitet i dens forskellige former fra en ekstern position, mens han stadig identificerede sig som kvinde, ændrer hans seneste værk, Seek Bromance (2021), udsigtspunktet, da Elagoz fangede sin egen overgang.

Workshoppen tager udgangspunkt i syv eksistentielle spørgsmål, der ikke kun udforsker Samira Elagoz’ arbejdsmetode og udtryk, men også inviterer dig til at reflektere over dine egne kreative processer:

  • Hvilke metoder bruger du i dit arbejde?
  • Hvordan kommer du på idéer til projekter?
  • Hvilken slags eksperimenter laver du i din proces?
  • Hvordan genererer du materiale?
  • Hvad inspirerer dit arbejde?
  • Hvordan beslutter du, hvilket materiale du skal bruge fra dine eksperimenter?
  • Hvilke kriterier bruger du til at udvælge dit materiale

OM SAMIRA ELAGOZ (FIN)

Samira Elagoz er en finsk/egyptisk kunstner og filmskaber. Han har turneret i forskellige internationale film-, billedkunst- og performancesammenhænge og vundet adskillige priser, den seneste var Sølvløven på Venedig Biennale Teatro i 2022. Elagoz har dedikeret sin karriere til diskursen om køn, seksuel vold og dens eftervirkninger , det mandlige blik, den digitale romantik og intime møder. Uddannet i performativ kunst inkorporerer han aspekter af dette medie med video og film, hvilket skaber sit unikke mærke af “docu-fiction”. De mest vejledende dele af hans filmatisering er, at han ikke bruger performere, og alle emner i hans værker er mænd. Elagoz sætter sig altid inde i sine film som en vérité-agtig iagttager, der også bliver observeret. Han har været en kammerat, en elsker, en fortrolig og et sidekick.

PRAKTISK INFO

DELTAGERE

Deltagere på workshoppen vil være en blanding af professionelle scenekunstnere inden for alle fagområder, der interesserer sig for performance, samt studerende fra henholdsvis Kunstakademiet og Teater og performancestudier på KU.

TID OG STED

  • Performances på Toaster/Husets Teater, torsdag d. 11. april kl. 18.00
  • Workshop på Kunstakademiet, fredag d. 12. april kl. 11.00-14.00

PRIS OG TILMELDING

60 DKK. Prisen er inkl. workshopdeltagelse og adgang til to performances (herunder Samira Elagoz’) på Toaster/Husets Teater.

Du tilmelder dig ved at ansøge om en plads nederst på denne side. Når din plads bekræftes vil du modtage en mail herom med et betalingslink.

Har du Årskort til Husets Teater er det gratis at deltage, men du skal stadig tilmelde dig via ansøgningsportalen nederst på denne side. Herudover bedes du sende en e-mail til Stine Marcher på stma@scenekunstskolen.dk med besked om, at du er Årskortholder.

Udover Samira Elagoz’ værk opføres også et andet værk samme aften. De to værker er adskilt af en kort pause. I teatrets foyer vil du desuden kunne opleve en række VR værker af danske og udenlandske kunstnere. Læs mere her Seek Bromance | Toaster (toastercph.dk)

TILMELDING