Location

Det Kongelige Danske Kunstakademi & Husets Teater

Time

29/2 & 1/3 2024

Genre

Workshop & performance

Workshop med Teo Ala-Ruona

Udbydes i samarbejde med Den Danske Scenekunstskoles Efter- & Videreuddannelse, Billedkunstskolerne og Liveart Danmark

Oplev Teo Ala-Ruona værk "Lacuna" og få indblik i hans kunstneriske valg, udtryk og arbejdsmetoder på denne 3-timers workshop.

I værket “Lacuna” viser Teo Ala-Ruona ubehaget ved at bebo en krop som ikke føles som ens egen. Der er minder og kropslige erfaringer man aldrig slipper af med og dette ubehag takles ved at udleve og omfavne smerten.

Workshoppen tager udgangspunkt i syv eksistentielle spørgsmål, der ikke kun udforsker Teo Ala-Ruona individuelle arbejdsmetode og udtryk, men også inviterer dig til at reflektere over dine egne kreative processer:

  • Hvilke metoder bruger du i dit arbejde?
  • Hvordan kommer du på idéer til projekter?
  • Hvilken slags eksperimenter laver du i din proces?
  • Hvordan genererer du materiale?
  • Hvad inspirerer dit arbejde?
  • Hvordan beslutter du, hvilket materiale du skal bruge fra dine eksperimenter?
  • Hvilke kriterier bruger du til at udvælge dit materiale?
Teo Ala-Ruona

Teo Ala-Ruona (FI) er en performancekunstner med base i Helsinki, hvis arbejde fokuserer på spekulativ somatisk fiktion og bodyhorror i form af performances og tekster. Han udforsker emner som sex, queer-økologi, toksicitet og køn og leder efter måder at omdefinere sprog og fortællinger, der fortæller om nydelse og intimitet på en giftig jordklode.Ved at bruge sin egen krop som et sted at fortælle forskellige historier ud fra, eksperimenterer han med, hvordan han kan transformere sig selv gennem fiktion, samt med hvilke perspektiver andre ser på hans krop. Ala-Ruonas værker er for nylig blevet vist på: Warehouse9, København; Drifts-festival Helsinki; Jason Platform, København; Takomo Theatre, Helsinki; Baltic Circle Festival, Helsinki; Bangkok Biennale, Bangkok; samt NAVEL, Gas Gallery and Human Resources, Los Angeles.

PRAKTISK INFO

DELTAGERE

Deltagere på workshoppen vil være en blanding af professionelle scenekunstnere inden for alle fagområder, der interesserer sig for performance, samt studerende fra henholdsvis Kunstakademiet og Teater og performancestudier på KU.

TID OG STED

  • Performances på Toaster/Husets Teater, torsdag d. 29. februar kl. 20.00
  • Workshop på Kunstakademiet, fredag d. 1. marts kl. 10.00-13.00

PRIS OG TILMELDING

60 DKK. Prisen er inkl. workshopdeltagelse og adgang til doublebill på Toaster/Husets Teater.

Tilmelding foregår via Den Danske Scenekunstskole Efter-& Videreuddannelse (DDSKS EVU)

Har du Årskort til Husets Teater er det gratis at deltage, men du skal stadig tilmelde dig via ansøgningsportalen på DDSKS EVU’s hjemmeside. Herudover bedes du sende en e-mail til Stine Marcher på stma@scenekunstskolen.dk med besked om, at du er Årskortholder.

TILMELDING