Location

Det Kongelige Danske Kunstakademi & Husets Teater

Time

4/4 & 5/4 2024

Genre

Workshop & performance

Workshop med Aaron Williamson

Udbydes i samarbejde med Den Danske Scenekunstskole Efter- & Videreuddannelse, Billedkunstskolerne og Liveart Danmark

Oplev Aaron Williamsons værk "Let Down Your Hair" og få indblik i hans kunstneriske valg, udtryk og arbejdsmetoder på denne 3-timers workshop

I værket “Let Down Your Hair” spidder Aaron Williamson tilskuernes rådvildhed og deres velmenende medlidenhed ved at vende situationen 180 grader. Som døv, blind eller bevægelseshæmmet er det ubehageligt når togændringer kun annonceres i højtaleren, når man ikke kan finde vej, og når man ikke kan løfte kurven med indkøb. Andre vil nok gerne hjælpe, men er usikre på hvordan.

Workshoppen tager udgangspunkt i syv eksistentielle spørgsmål, der ikke kun udforsker Aaron Williamsons individuelle arbejdsmetode og udtryk, men også inviterer dig til at reflektere over dine egne kreative processer

  • Hvilke metoder bruger du i dit arbejde?
  • Hvordan kommer du på idéer til projekter?
  • Hvilken slags eksperimenter laver du i din proces?
  • Hvordan genererer du materiale?
  • Hvad inspirerer dit arbejde?
  • Hvordan beslutter du, hvilket materiale du skal bruge fra dine eksperimenter?
  • Hvilke kriterier bruger du til at udvælge dit materiale?

Aaron Williamson:

Aaron Williamson (1960) er født i England og hans arbejde er baseret på hans oplevelse af at blive døv og af en politisk, men alligevel humoristisk følsomhed over for handicap.

Ved en forelæsning ved University of California i San Diego i 1998 opfandt Williamson udtrykket ‘Deaf Gain’ som en modbetoning af ‘høretab’. I løbet af de sidste femogtyve år har Aaron Williamson skabt mere end 300 udstillinger, performances, videoer, installationer og publikationer til gallerier, museer og festivaler til bl.a. Venedig Biennalen; Nippon Performance Art Festival – Japan; Columbia Uni., Chicago, USA; ANTI Art Festival – Finland, Tate Modern, Tate Britain, Serpentine Gallery, Whitechapel Gallery, Victoria and Albert Museum og mange andre.

Williamson er uddannet D.Phil i litteratur fra University of Sussex (1997) og har holdt foredrag om BA og MA Fine Art-kurser i Storbritannien (Dartington College of Arts, Birmingham Institute of Art and Design, Goldsmiths College); og har desuden været gæsteforelæser for adskillige institutioner internationalt.

PRAKTISK INFO

DELTAGERE

Deltagere på workshoppen vil være en blanding af professionelle scenekunstnere inden for alle fagområder, der interesserer sig for performance, samt studerende fra henholdsvis Kunstakademiet og Teater og performancestudier på KU.

TID OG STED

  • Performances på Toaster/Husets Teater, torsdag d. 4. april kl. 20.00
  • Workshop på Kunstakademiet, fredag d. 5. april kl. 10.00-13.00

PRIS OG TILMELDING

60 DKK. Prisen er inkl. workshopdeltagelse og adgang til to performances (herunder Aaron Williamsons) på Toaster/Husets Teater.

Tilmelding foregår via Den Danske Scenekunstskole Efter-& Videreuddannelse (DDSKS EVU)

Har du Årskort til Husets Teater er det gratis at deltage, men du skal stadig tilmelde dig via ansøgningsportalen nederst på denne side. Herudover bedes du sende en e-mail til Stine Marcher på stma@scenekunstskolen.dk med besked om, at du er Årskortholder.

TILMELDING