Sprog: Engelsk

Varighed: 40 min

Performer

Aaron Williamson

Location

Husets Teater, rød sal

Time

4/4 - 5/4 2024, kl. 20.00

Genre

Managing Discomfort Performancefestival

Let Down Your Hair

af

Aaron Williamson

Double-bill med 'Zapfenstreich - Mother Europe' af Boys* in Sync

Som døv, blind eller bevægelseshæmmet er det ubehageligt når togændringer kun annonceres i højtaleren, når man ikke kan finde vej, og når man ikke kan løfte kurven med indkøb. Andre vil nok gerne hjælpe, men er usikre på hvordan. I sine værker spidder Aaron Williamson tilskuernes rådvildhed og deres velmenende medlidenhed ved at vende situationen 180 grader.

OM PERFORMANCEN

’Brødrene Grimm’ skrev samlinger af germanske og skandinaviske folkeeventyr, der blev udgivet i 1812 på tysk og meget kort efter på dansk. Et sådant folkeeventyr er ‘Rapunzel’, som fortæller historien om en ung jomfru, der er fængslet i et tårn, og som lader sit hår vokse til sådan en længde, at hendes prins kan klatre op ad hendes gyldne lokker for at komme ind ad hendes vindue. ‘Rapunzel, Rapunzel! Slip dit hår løs!’ – græder prinsen.

På Husets Teater vil publikum være samlet uden foran teatret og se Aaron optræde som Rapunzel. Ligesom prinsen i eventyret kan de ikke komme ind i bygningen, ikke engang for at besøge toilettet eller baren. Så kom ikke for tidligt! Forestillingen starter kl. 20 præcist!

______________________________________________________________________

OM AARON WILLIAMSON (UK)

Aaron Williamson (1960) er født i England og hans arbejde er baseret på hans oplevelse af at blive døv og af en politisk, men alligevel humoristisk følsomhed over for handicap. Ved en forelæsning ved University of California i San Diego i 1998 opfandt Williamson udtrykket ‘Deaf Gain’ som en modbetoning af ‘høretab’. I løbet af de sidste femogtyve år har Aaron Williamson skabt mere end 300 udstillinger, performances, videoer, installationer og publikationer til gallerier, museer og festivaler til bl.a. Venedig Biennalen; Nippon Performance Art Festival – Japan; Columbia Uni., Chicago, USA; ANTI Art Festival – Finland, Tate Modern, Tate Britain, Serpentine Gallery, Whitechapel Gallery, Victoria and Albert Museum og mange andre. Williamson er uddannet D.Phil i litteratur fra University of Sussex (1997) og har holdt foredrag om BA og MA Fine Art-kurser i Storbritannien (Dartington College of Arts, Birmingham Institute of Art and Design, Goldsmiths College); og har desuden været gæsteforelæser for adskillige institutioner internationalt.

______________________________________________________________________

MANAGING DISCOMFORT PERFORMANCEFESTIVAL

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

BILLETTER
Performer

Aaron Williamson

Sprog: Engelsk

Varighed: 40 min