Koncept

Ambra (Sa Ra Sachs, South into North, Nina McNeely, Hans Frederik Jacobsen)

Iscenesættere

Nina McNeely, Sa Ra Sachs

Kostumedesign

Sa Ra Sachs

Dramatiker

Hans Frederik Jacobsen

Location

Den Frie

Time

31/5-10/8 2023

Genre

Performance, installation

Aqua Drama

af

Sa Ra Sachs / AMBRA - kurateret af South into North

Med scenekunstneriske greb, videoværker og skulpturer undersøger Sa Ra Sachs/AMBRA vandets symbolske og fysiske karakteristika. Aqua Drama er en totalinstallation og performance, der udstiller vor tids dybeste kriser og samtidig hylder fantasiens magiske egenskaber.

Billedkunstner Sa Ra Sachs’ visuelle univers skaber rammen om performancen Aqua Drama, hvor scenekunst, video og skulpturer sammen skaber et dystopisk sci-fi-scenario, hvor vand er en mangelvare – og fantasien er det sidste helle. I kernen af installationen iscenesætter et videoværk, der er filmet i Los Angeles’ ørken, en udtørret verden, hvor bizarre karakterer fremfører hallucinatoriske og fantasifulde beretninger om vand og længslen efter en virkelighed, hvor vandet flyder.

I videoen møder en tør parallelverden vores virkelighed gennem en havfrue – et klichéfyldt vandvæsen, der er præget af både Hollywood og H.C Andersens eventyr. Gennem en camp-æstetik repræsenterer havfruen og københavnerikonet en mulig forløsning gennem kitsch, begær og uundgåelige fremtidige katastrofer, der udspiller sig på en popmusikbaggrund.

Inspireret af barokkens storladne teatertradition, hvor man på store vandscener opførte søslag for at forherlige magthavernes økonomiske overskud, er Aqua Drama en opera in-progress om vand som et flydende magtsymbol, og en verden der bliver efterladt, når alle ressourcer er drukket op.

Forestillingen/udstillingen er kurateret South Into North (Francesca Astesani og Julia Rodrigues) i samarbejde med Den Frie.

Performancen spiller d. 9. juni, 10. juni og 10 august (billetter kan købes via link nedenfor), og installationen kan opleves på Den Frie indtil august.

Sa Ra Sachs / AMBRA er ét af Toasters huskompagnier – Læs mere

BILLETTER
Koncept

Ambra (Sa Ra Sachs, South into North, Nina McNeely, Hans Frederik Jacobsen)

Iscenesættere

Nina McNeely, Sa Ra Sachs

Kostumedesign

Sa Ra Sachs

Dramatiker

Hans Frederik Jacobsen