Kunstnere

Kunstteater ved Mathias Dyhr

Spillested

Den Frie, Minus 2

Spilletidspunkt

11.02-24.04, 2022

Genre

Performance Installation

Gøglerne

Kunstteater

Kunstteater, som er stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr, laver tværæstetiske produktioner i et felt mellem billedkunst og teater. Udover Dyhr selv engageres der i hvert projekt et hold af freelancere inden for forskellige kunstneriske discipliner, som alle bidrager til produktionerne gennem deres respektive fagligheder.

Med Gøglerne præsenterer Kunstteater en seriel udstilling og forestilling, hvor vi møder fiktionen om en gruppe gøglere i form af midlertidige narrative performances, deres kostumer, huse og redskaber, som alle indtager skulpturel og installatorisk karakter. Spredt ud over 10 uger indtager performere rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig udstillingsscenografi. Som serien og handlingen skrider frem, følger vi gøglernes balancegang mellem kunst og kriminalitet, drømme og desillusion.

Udstillingen og forestillingerne har til huse i Den Frie Udstillingsbygnings underjordiske udstillingsrum, Minus 2, og på gaden. Undervejs foretages der åbne prøver op mod hver episode samt forskellige performative indslag i det offentlige rum, alt imens kan installationen opleves som en selvstændig udstilling, når der ikke er performance. Mens den serielle udstilling og forestilling udspiller sig, vil der løbende filmes. Dette materiale vil på sigt blive til dokumentation og fungere selvstændigt som film.

Kunstnere

Kunstteater ved Mathias Dyhr