Sprog: Dansk, engelsk, grønlandsk

Varighed: 40 min

Performer

Jessie Kleemann

Komponist og musiker

Søren Gemmer

Foto

Christian Brems

Location

Husets Teater, rød sal

Time

18/4 - 19/4 2024, Kl. 20.00

Genre

Managing Discomfort Performancefestival

The Iceflake

af

Jessie Kleemann

Double-bill med 'Satan' af Iggy Malmborg

Med udgangspunkt i polerne undersøger Jessie Kleemann ubehaget i vores hastighedskultur og klimaforandringerne. Hun tager humoristisk og smerteligt livtag med hvalen og elementerne og baner vejen for en anden måde at være til stede i verden på.

OM PERFORMANCEN

Performanceværket er baseret på erindringer fra barndommens leg med at hoppe fra isflage til isflage, når isen brød op ved forårets smeltetid. Nu er det smeltetid hele tiden, isen smelter, verden smelter, vi hopper fra sted til sted. Vi løber, vi flygter.

Vi tror, vi flytter noget, når vi giver hinanden håndtryk på, at isflagen bliver, hvor den er. Men isflagen bliver mindre og mindre for hvert håndtryk. Derefter spritter vi af, tørrer hænder, men isflagen kommer tilbage, endnu større og smelter andre steder hen, og vi hopper videre, vi løber og flygter.

Isflagen er “kun en flage”, men den kommer fra begge poler. Forestil dig Hvalen og dens bug, og os der prøver at holde dens gab lukket.

______________________________________________________________________

OM JESSIE KLEEMANN (GL/DK)

Gennem tre årtier har Jessie Kleemann været en markant figur på samtidskunstens scene med sin originale tilgang til videokunst, eksperimentalteater og performancekunst. Hendes kunst tager afsæt i de komplekse relationer mellem Grønland, hvor hun er født og opvokset – og Danmark, hvor hun bor i dag. Jessie Kleemann bruger i sin kunst genstande fra både traditionel inuitisk kultur, det koloniale og det nutidige Grønland. Jessie Kleemann bruger sin kulturelle arv til at udfordre stereotyper og den eksotiske drøm om et uspoleret Grønland. Jessie Kleemann havde i efteråret 2023 sin første store soloudstilling på et dansk museum, Statens Museum for Kunst, hvor der blev vist værker fra hele hendes kunstneriske praksis.

ABOUT SØREN GEMMER

Gemmer arbejder i et spænd mellem moderne jazz og elektronisk musik. I de senere år har han arbejdet med elektroakustisk improvisation, processering af reallyde og den talende stemme, senest med skuespillerne Thure Lindhardt i deres fortolkning af HØJSANGEN og Charlotte Munck i GILGAMESH og med kunstneren Jessie Kleemann i forbindelse med LONE WOLF RUNNER-serien på Statens Museum for Kunst i efteråret 2023.

______________________________________________________________________

MANAGING DISCOMFORT PERFORMANCEFESTIVAL

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

BILLETTER
Performer

Jessie Kleemann

Komponist og musiker

Søren Gemmer

Foto

Christian Brems

Sprog: Dansk, engelsk, grønlandsk

Varighed: 40 min