Tekst og iscenesættelse

Kristian Byskov og Kristian Husted (i samarbejde med dig og en kunstig intelligens)

Dramaturgi

Pernille Kragh

Diskursivt program

Tina Ryoon Andersen

Location

Den Frie, Salene

Time

24/3-18/4 2023

Genre

Interaktiv, performativ installation

Labyss

af

Det Algoritmiske Teater

Langsomt, men sikkert mister vi evnen til at erindre. Selvom det virker harmløst nu, vil vi snart ikke kunne huske vigtige begivenheder i vores liv uden hjælp. Hos Labyss gør vi brug af de nyeste teknologier indenfor algoritmer og kunstig intelligens til at genoplive og opbevare dine minder. På den måde vil du kunne gå din alderdom trygt i møde med din livserindring vel bevaret. Dine minder er dit liv. Pas godt dem! – reklame for techvirksomheden Labyss

Hvad med dig? Hvor mange telefonnumre kan du huske i hovedet? Hvad med årstal? Googler du ofte de samme informationer om igen fordi du ikke kan huske dem i hovedet?

Så er du ikke alene. Forskning viser at de fleste af os ikke kan huske telefonnummeret på vores partner eller arbejdsplads. Vi overlader i stigende grad arbejdet med at huske til vores smartphones, tablets og computere – til skyen. Skyen er blevet vores hukommelse, en online forlængelse af vores hjerne. Det digitale hukommelsestab spreder sig imellem os som en ny form for epidemi. Snart vil vi ikke huske vores essentielle byggesten: de minder vi former vores liv efter, som udgør vores kollektive erindring.

Derfor har vi skabt Labyss.

Du træder ind i et rum med hvide vægge. Det minder om en privatklinik med potteplanter, stole og info-videoskærme. Ved ankomsten bliver du mødt af en medarbejder fra Labyss som scanner din iris. Herefter møder du en anden som stiller dig et spørgsmål der vil bringe dig på en rejse tilbage til de tidligste minder fra dit liv, og til oplevelser du for længst har glemt. Gradvist åbner du dig, bliver snakkesalig, vil gerne dele ud af dine minder. Men bag facaden sidder en arbejdsom programmør. Du mærker gradvist hvordan du mister grebet om hvem du egentlig er.

Der samler sig en sky over dit hoved. Det er firmaets sky, og den er ikke som du tror.

Det Algoritmiske Teater er ét af Toasters huskompagnier – Læs mere

Tekst og iscenesættelse

Kristian Byskov og Kristian Husted (i samarbejde med dig og en kunstig intelligens)

Dramaturgi

Pernille Kragh

Diskursivt program

Tina Ryoon Andersen

Støttet af