MEDVIRKENDE

ÖZLEM SAGLANMAK, ANDERS MOSSLING, MARIE DALSGAARD

TEKST

PAULINE RÉAGE (ANNE DESCLOS)

INSTRUKTION, SCENOGRAFI & KOMPOSITION

KIRSTEN ASTRUP & MARIA BORDORFF

Spillested

Husets Teater, sort sal og rød sal

Spilletidspunkt

30.04-28.05, 2022

Genre

Performance

O’s historie

Astrup og Bordorff

O’s historie er fortællingen om modefotografen O, som, for at tilfredsstille sin elsker, lader sig bortføre til et palæ, der fungerer som en bizar blanding af fængsel og bordel. Her oplæres hun i at adlyde og underkaste sig – og i at finde nydelsen derved. Det er også fortællingen om en kvinde med smag for erobring, hvis’ begær retter sig mod flere køn, og om at føle sig lykkeligt fri for sig selv, når man er bundet på hænder og fødder. 

 

O’s historie er skrevet i 1954 under pseudonymet Pauline Réage. Først kort før sin død i 1998 gav den franske journalist Anne Desclos sig tilkende som forfatter til bogen, som blev er en af de mest læste erotiske romaner til trods for, at den har været underlagt adskillige retskendelser og forbud gennem tiden.

 

Forestillingen er kunstnerduoen Kirsten Astrup & Maria Bordorffs debut inden for scenekunsten. Med baggrund i en billedkunstnerisk praksis, som bl.a. tæller en række tragikomiske og samfundsrevsende filmkabareter, bliver iscenesættelsen af O’s historie en krydsning mellem performance, film og teater – med nyskrevet musik.

”Det er med interesse i værkets iboende modsætninger, at vi iscenesætter O’s historie, fordi vi mener, det er væsentligt at beskæftige sig med det, som ikke er så umiddelbart forståeligt. Det, som kalder på en mere nuanceret tilgang. Måske især i en tid, hvor fronterne i den offentlige debat er trukket hårdt op, og hvor diskussionen om køn synes langtfra overstået.” – Kirsten Astrup & Maria Bordorff 

Som noget ekstraordinært indtager forestillingen begge scenerum i Husets Teaters historiske bygning i Kødbyen i København.”Husets Teater er den perfekte ramme om en kontrastfyldt fortælling om sex og begær. Tag bare vores scenerum på teatrets førstesal. Et smukt lokale med oprindeligt træloft og mørkerøde vægge, som tidligere husede en restaurant, hvor grossererne spiste, efter de havde slagtet deres kvæg i Kødbyen, og inden de skulle på bordel i Istedgade.” – Liv Helm, teaterchef

Ticket
MEDVIRKENDE

ÖZLEM SAGLANMAK, ANDERS MOSSLING, MARIE DALSGAARD

TEKST

PAULINE RÉAGE (ANNE DESCLOS)

INSTRUKTION, SCENOGRAFI & KOMPOSITION

KIRSTEN ASTRUP & MARIA BORDORFF