Sprog: Engelsk + non verbal

Varighed: 20-40 min

Koncept, kunstnerisk udvikling, performance, & koreografi

Sall Lam Toro

Co-udvikling, co-performance, & co-koreografi

Suziethecockroach

Koreografisk konsulent & assistance

Tabatha Araujo

Lydkomposition

Warren Jones

Lydremix

Suziethecockroach

Skulptur

Sall Lam Toro

Scenografi & lys design

Bella Jensen

Kostumedesign

Serena Coelho

Re-styling

Sall Lam Toro og Suziethecockroach

Location

Husets Teater, sort sal

Time

14/3 - 15/3 2024, kl. 20.00

Genre

Managing Discomfort Performancefestival og IPAF

OBSIDIANA, ESTRANHA, ERÓTICA E ULTRAVIOLETA

af

Sall Lam Toro

Double-bill med 'An Ambulance to the Future (The Second Chance) af Martin O'Brien. Præsenteret af Toaster, Live Art Danmark & Warehouse9

Opgøret med kolonialismes tankegang er krævende og ubehagelig. Den gennemsyrer os i vores evige tingsliggørelse af hinanden og vores omgivelser. Sall Lam Tora viser vejen til en de-kolonisering af kroppen gennem at insistere på det erotiske og viser os hvad det vil sige at passe på hinanden.

OM PERFORMANCEN

Sall Lam Toro skaber en versionering af sin performance og multimedieinstallation OBSIDIAN DREAM LOVE LETTERS (2023) Den tidligere version var udviklet til Close Encounters: Embodied Journeys festival, co-produceret af Danshallerne og Den Frie Udstillingbygning og kurateret af Julienne Doko. Multimedieinstallationen blev også vist på Fear and Fauna gruppeudstillingen, kurateret af Ariel Feminisms, der afsluttede med endnu en performance-version. Med udgangspunkt i et kærlighedsbrev til sort, økoerotisk bevidsthed, bygget på fantasmagorias universer, er rummet beboet af skulpturer, lys og jord. Stykket materialiserer manifester af temporal og multidimensionel flygtningehed, med hjælp fra sanselige ritualer kanaliseret af tilstedeværelsen af obsidian og rosenkvarts, rå levende kroppe i skulpturerne og jordsporene.

I denne bearbejdning, uden video eller kortlagte billeder, skifter det scenografiske rum til en grøn, ultraviolet lys glitch. Denne version står i kontrast til de tidligere, ved at tilbyde en øget fysikalitet af det performative med en øget hypererotisk nedstigning til de sanselige vibrationsfrekvenser af obsidian og rosenkvarts.

___________________________________________________________________

OM SALL LAM TORO (P/DK)

Sall er en sort trans queer unbinary antidisciplinær multimedieperformancekunstner baseret i København, Danmark, og født og opvokset i Portugal med indvandrerforældre fra Guiné-Bissau.
De arbejder med performance, bevægelse, lyd, tekst- og billedkunst som medier. I deres kunst arbejder de med at frembringe og insistere på det erotiske som en vej til at afkolonisere kroppen/kroppe. Samtidig vil de finde strategier til at skabe bedre tilgængelighed til mangeartede, ikke-lineære, poetiske universer for det sanselige gennem både forstyrrende, følelsesmæssige og afvigende former. Deres performances stræber efter at bryde med konsekvenserne af kolonibaseret vold og undertrykkelse i kroppens tilblivelse gennem ritualer, plejende omsorg og sanserne, mens de etablerer et bevidst forhold til sorg og død.

Deres interaktive visuelle værker hengiver sig til meta-universer af mening, krop og ånd, der vækker skiftende transcendentale tilstande i kroppen hos beskueren/deltageren, i forsøget på at trodse kapitalismens virkemåder og sansning.

De er en del af (Co)Opulence, og Humus Collectives der arbejder hovedsageligt i Danmark og Skandinavien.

OM WAREHOUSE9

Warehouse9 er en multidisciplinær kunst- og performanceorganisation, som støtter udvikling og præsentation af arbejde og ideer fra LGBTQIA+ kunstnere og kunstarbejdere. Warehouse9 støtter gennemgribende og innovative kunstpraksiser og ideer, der rammesætter og giver næring til nye tænkemåder, kollektive oplevelser og fællesskaber. Vi er en organisation, der stræber mod bæredygtighed, bedre inklusion og adgang til kunsten og skaber rum for queer kunst året rundt. Warehouse9 åbner i foråret 2024 et værksted for scenekunst i Vanløse, hvor vi har vores administration og udvikler vores programmer, der udfoldes rundt omkring i København.

______________________________________________________________________

MANAGING DISCOMFORT PERFORMANCEFESTIVAL

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

BILLETTER
Koncept, kunstnerisk udvikling, performance, & koreografi

Sall Lam Toro

Co-udvikling, co-performance, & co-koreografi

Suziethecockroach

Koreografisk konsulent & assistance

Tabatha Araujo

Lydkomposition

Warren Jones

Lydremix

Suziethecockroach

Skulptur

Sall Lam Toro

Scenografi & lys design

Bella Jensen

Kostumedesign

Serena Coelho

Re-styling

Sall Lam Toro og Suziethecockroach

Sprog: Engelsk + non verbal

Varighed: 20-40 min