Kunstnere

Simo Kellokumpu i samarbejde med Vincent Roumagnac og Nao Yazawa

Location

Husets Teater, sort sal

Time

5/11 2021

Genre

Performance, Installation

ri:vr [astrotrilogia II]

Kurateret af Institute of Interconnected Realities

Simo Kellokumpu, Vincent Roumagnac and Nao Yazawa

HUSSPEKTAKEL

ri:vr [astrotrilogia II] er en performance-installation, som er skabt af kunstneren Simo Kellokumpu i samarbejde med kunstnerne Vincent Roumagnac og Nao Yazawa. ri:vr udspringer af krydsfeltet mellem queer rum/kroppe og interplanetarisk kultur. Projektet er en del af koreografen Simo Kellokumpus arbejde med det, han kalder astroembodied choreostructions: en serie af koreografier, hvori han undersøger problematikker omkring korporealitet og legemliggørelse hinsides menneskets rumlige skala, imod, og i, en intergalaktisk dimension.

I dialog med nutidens science fiction, spilkunst, queer-teori og monstrologi er processen desuden præget af den geografiske og kulturelle ramme, værket blev skabt i, nemlig under et to-måneders kunstnerophold i La Cité Internationale des Arts ved Seine-flodens bredder i Paris i 2019. Stykket former sig som en sammenvævning af planetbevægelser, en rivende satellitbaseret datastrøm og cellemæssige tilblivelser betinget af algoritmisk trådhastighed.

Performancen søger at præsentere en forandret krop som et usammenhængende sted, der er skabt af en række forskellige tilstedeværende strømme: den blågrønne, flydende flodstrøm, de elektriske og algoritmiske systemer, der strømmer gennem omgivelserne, og den tentaklede, apotropaiske, drømmende strøm fra en særegen, genbesøgt myte om et monster med levende giftslanger som hår. ri:vr er anden del af Astrotrilogy-projektet. Første del, pompom, blev skabt og opført i Tokyo i 2017 og 2018, og tredje del er under udarbejdelse.

Simo Kellokumpu er koreograf og forsker bosiddende i Helsinki. Simos kunstneriske arbejde udforsker de koreografiske relationer mellem korporealitet og materialitet i forskellige skalaer og kontekster. Vincent Roumagnac er fransk-baskisk kunstner bosiddende i Helsinki. Nao Yazawa er japansk manga-kunstner født og bosiddende i Tokyo.

Simo Kellopumpu vil performe adskillige timer hver dag i installationen, og publikum er velkommen til at komme og gå i rummet, som de vil.

Kunstnere

Simo Kellokumpu i samarbejde med Vincent Roumagnac og Nao Yazawa

Støttet af The Arts Promotion Centre Finland (Taike) og