Kunstnerisk koncept og performance

Kira O'Reilly

Videografi, redigering og kunstnerisk samarbejde

David Sebastian Lopez Restrepo

Location

Husets Teater

Time

22/2 -19/4 2024

Genre

VR performance

what if this was the only world she knew III

af

Kira O'Reilly

Gratis adgang under festivalen Managing Discomfort

what if this was the only world she knew er en serie af performancekunstværker, der blev påbegyndt i 2018. Del III trækker på mulighederne i virtual reality, hvor små, mærkelige handlinger looper, gentager og af og til vender. Den bruger æg og en glitrende grøn pailletkjole, begge tilbagevendende motiver i O’Reillys værker, til at placere en surrealistisk dimension i den solide verden, beskueren sidder i.

OM KIRA O’REILLY (UK)

Kira O’Reilly (f. 1967) er en irsk kunstner, der i øjeblikket har base i Helsinki; hendes praksis anvender performance, skulptur, bioteknisk praksis, skrift og eksperimentelle medier. Oprindelsen til hendes kunstneriske virke er i den dybe materialitet og foranderlighed af skulptur, der møder radikalfeministisk performancekunst, som den opstod fra sammenløbet af billedkunst, eksperimentel performance og mediekunst, subkulturer og kropspolitik i de tidlige 90’ere. Hun laver, skriver, underviser, vejleder og samarbejder med mennesker af forskellige typer, teknologier og ikke-mennesker af talrige divergenser.

MANAGING DISCOMFORT PERFORMANCEFESTIVAL

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

Kunstnerisk koncept og performance

Kira O'Reilly

Videografi, redigering og kunstnerisk samarbejde

David Sebastian Lopez Restrepo