Performers

Jakob Schnack Krog, Ragni Halle, Simon David Zeller, Gregers Hansen, Jay Fiskerstrand

Light design

Christian Vest Berntsen

Music

Niko Ursin

Performance Photo

Søren Meisner

Location

Ballhaus Ost, Berlin

Time

2/10-3/10 2024

Genre

performance

Zapfenstreich – Mother Europe

Boys* in Sync

Synet af store militærparader vækker for mange et ambivalent ubehag. Boys* In Sync undersøger fascinationen af den symbolske nationale magtudfoldelse og omfavner ambivalensen og ubehaget ved at lede efter sprækkerne.

OM PERFORMANCEN

I 2021 træder den tyske kansler Angela Merkel tilbage efter 16 år i embedet. Hun bliver hædret med en storslået militærceremoni kaldet Zapfenstreich. Boys* in Sync genopfører live-transmissionen af paraden og spørger: hvor er ’the queerness’ i denne offentlige fremvisning af synkronicitet og magt? Som performere og dansere fra forskellige europæiske lande behandler Boys* in Sync de militære bevægelser som koreografier, der undersøger maskulinitet, konformitet og national symbolisme. Hvad mangler disse koreografier? Hvilke strategier skal der bruges til at dekonstruere dem? Hvordan kan man finde sprækkerne og fylde dem med luft, parykker og intimitet?

DOWNLOAD MANUSKRIPT

______________________________________________________________________

OM BOYS* IN SYNC (ZA/DK/NO/DE)

Boys* in Sync er et tværfagligt, queer performancekollektiv bestående af den sydafrikanske skuespiller Jay Fiskerstrand, den norske dukkefører Ragni Halle, den danske koreograf Jakob Schnack Krog, den polsk/norske komiker Gregers Hansen og den tyske performer og dramaturg Simon David Zeller. Deres værker kombinerer elementer og metoder fra moderne dans, postdramatisk teater og den sydafrikanske fortællekultur som et samlet udtryk for deres forskellige kunstneriske baggrund. De arbejder ud fra deres respektive kønskonstruktioner, personbiografier & kropsarkiver.

Boys* in Sync har tidligere arbejdet med institutioner som Thalia Theater Hamburg, Sophiensaele Berlin, Husets Teater København, Tårnby Park Studio København, Nationaltheater Mannheim, SALT Oslo, TNT Marburg, Frankfurt LAB og ATELIERFRANKFURT. De har været inviteret til festivaler som Det Frie Felts Festival i København (hvor de blev udråbt til “højdepunktet på festivalen” af iscene.dk) og har vundet publikumsprisen for ARENA Festival Erlangen 2022.

Performers

Jakob Schnack Krog, Ragni Halle, Simon David Zeller, Gregers Hansen, Jay Fiskerstrand

Light design

Christian Vest Berntsen

Music

Niko Ursin

Performance Photo

Søren Meisner