Sprog: Engelsk

Varighed: Ca. 1 time

Performere

Jakob Schnack Krog, Ragni Halle, Simon David Zeller, Gregers Hansen, Jay Fiskerstrand

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Musikkomposition

Niko Ursin

Imagefoto

Hans Petter Eliassen

Foto

Søren Meisner

Assistent

Mie Katrine Kristensen

Location

Husets Teater, sort sal

Time

4/4 - 5/4 2024, kl. 20.00

Genre

Managing Discomfort Performancefestival

Zapfenstreich – Mother Europe

af

Boys* in Sync

Double-bill med 'Let Down Your Hair' af Aaron Williamson

Synet af store militærparader vækker for mange et ambivalent ubehag. Boys* In Sync undersøger fascinationen af den symbolske nationale magtudfoldelse og omfavner ambivalensen og ubehaget ved at lede efter sprækkerne.

OM PERFORMANCEN

I 2021 træder den tyske kansler Angela Merkel tilbage efter 16 år i embedet. Hun bliver hædret med en storslået militærceremoni kaldet Zapfenstreich. Boys* in Sync genopfører live-transmissionen af paraden og spørger: hvor er ’the queerness’ i denne offentlige fremvisning af synkronicitet og magt? Som performere og dansere fra forskellige europæiske lande behandler Boys* in Sync de militære bevægelser som koreografier, der undersøger maskulinitet, konformitet og national symbolisme. Hvad mangler disse koreografier? Hvilke strategier skal der bruges til at dekonstruere dem? Hvordan kan man finde sprækkerne og fylde dem med luft, parykker og intimitet?

DOWNLOAD MANUSKRIPT

______________________________________________________________________

OM BOYS* IN SYNC (ZA/DK/NO/DE)

Boys* in Sync er et tværfagligt, queer performancekollektiv bestående af den sydafrikanske skuespiller Jay Fiskerstrand, den norske dukkefører Ragni Halle, den danske koreograf Jakob Schnack Krog, den polsk/norske komiker Gregers Hansen og den tyske performer og dramaturg Simon David Zeller. Deres værker kombinerer elementer og metoder fra moderne dans, postdramatisk teater og den sydafrikanske fortællekultur som et samlet udtryk for deres forskellige kunstneriske baggrund. De arbejder ud fra deres respektive kønskonstruktioner, personbiografier & kropsarkiver.

Boys* in Sync har tidligere arbejdet med institutioner som Thalia Theater Hamburg, Sophiensaele Berlin, Husets Teater København, Tårnby Park Studio København, Nationaltheater Mannheim, SALT Oslo, TNT Marburg, Frankfurt LAB og ATELIERFRANKFURT. De har været inviteret til festivaler som Det Frie Felts Festival i København (hvor de blev udråbt til “højdepunktet på festivalen” af iscene.dk) og har vundet publikumsprisen for ARENA Festival Erlangen 2022.

______________________________________________________________________

MANAGING DISCOMFORT PERFORMANCEFESTIVAL

Toaster og Live Art Danmark præsenterer i foråret 2024 performancefestivalen MANAGING DISCOMFORT, som inkluderer en række danske og internationale kunstnere, hvis værker har fællesnævneren, at de alle omhandler et ubehag, men bearbejder det med omsorg og humor.

Festivalen strækker sig over syv uger og hver uge præsenteres to nye performances, der opføres som double-bill på Husets Teater. Det betyder at én billet giver adgang til begge performances, der er adskilt af en kort pause.

BILLETTER
Performere

Jakob Schnack Krog, Ragni Halle, Simon David Zeller, Gregers Hansen, Jay Fiskerstrand

Lysdesign

Christian Vest Berntsen

Musikkomposition

Niko Ursin

Imagefoto

Hans Petter Eliassen

Foto

Søren Meisner

Assistent

Mie Katrine Kristensen

Sprog: Engelsk

Varighed: Ca. 1 time